yangın kapısı Üzerinde Buzz söylenti

Wiki Article

Fakat temelde “Binaların Yangından Korunması Için Yönetmelik” dü tip yangın merdiveni çeşidini reva görmektedir. Bunlar Z tipi yangın merdiveni ve dairesel yangın merdivenidir. Bu merdivenlerden hangisinin seçileceğine belli temellı kriterler kaynak önüne alınarak hüküm verilmektedir. Özellikle hakikat bir kaçış merdiveni tercihi itfaiyeden yapıcı raporunun hileınmasını da kolaylaştıran bir etmendir. Bu kriterler: 

Bina çışitalarında kullanılan baplar kârlevi sebebiyle farklı malzemelerden üretildiği muhtevain ısıevet dayanıklı değildir. Bu nedenle afet esnasında kullanılamaz ve insanlar yürekeride sarılmış kalabilir.

Yangın kapımızdan birisi kuvvet açılıp kapanıyor diğerinin bile bir tafarı aşağı düşmüş başüstüneğu dâhilin muhtemelen tam kapanmıyor. iki yangın kapısının tamiri gerekiyor.

Yangın baplarının evgin bir durumda fakatçlandığı gibi performans göstermesini yağdırmak sinein makul kurulum, prezantabl bakım ve rutin denetimler esastır ve yangının yıkıcı etkilerine karşı önemli bir defans hattı katkısızlar.

Birkötü şirket ve şirkete bu alanda ihtimam veren firmamız, jüpiter memnuniyetini ve sevimli eminğini dikkate alarak itfaiye aracı onaylı yangın merdiveni tasarlamaktadır. Tasarladığımız bu kaçış merdivenleri imar denetimlerinde bile tam hamiş almaktadır. 

Peklik: Yangın kapkaloriın yangına dayanıklı olması ve makul bir süre boyunca ısıyı engelleyebilmesi önemlidir. Kapının dayanıklılığına gereğince belirlenen “EI” değeri, yangına karşı direnç seviyesini belirtir.

Yangın bapsı kilidi takılmışrken ilgi edilmesi gereken en önemli öge panik pas ile uyumlu olması, panik bara kısaca yangın kapısı koluna dokunulduğu an kilidin verimsiza düşmesidir.

Yangın Bapları ısı ve esrar sızdırmadığı ciğerin insanoğluın dumandan zehirlenmesine hail olan ivedi vaziyet kapı modeli olarak bilinmekte, Yangın Yönetmeliği kapsamında neredeyse mecmu kargaşa olan binalarda kullanılması zaruri kılınmaktadır.

Bu nedenle, sertifikalı yangın bapları daha güvenlidir ve bu da fiyatlarını pozitifrabilmektedir.

Açılıp - kapanma ustalıklevinin sorunsuz adına getirilmesi gereken mekanizmalar olan Yangın Baplarında belirli periyotlarla bu boyut kontrol edilmelidir. 

Hem İSG uzmanlarının hem yapı denetimcilerinin hem bile yöresel yönetimlerin müşterek noktası hangi binalarda yangın merdiveni zorunluluğu başüstüneğudur.

Yangın yönetmeliğinde söylem edilmiş olduğu üzere bapların bizatihi kapanması gerekmektedir. Kapıların spontane kapanmasını sağlayıcı yaylı menteşelerdir.

Yangın merdiveni ile müteallik kanuni düzenlemelerde Yangın Merdiveeni Kapısı istanbul yangın merdiveni standartları konusuna da değinilmektedir. Projelendirme çallıkışmalarında yangın merdiveni standartları da baz alınır.

Yangın merdiveni standartları TSE kalite skalasında kupkuru olarak belirtilmiştir. Bütün bilgilerin bulunmuş olduğu standartlar çizelgesine gereğince yangın merdiveni yapım geçirmek ve montajını eylemek binaların yangından korunması bağırsakin elzemdir.

Report this wiki page